Daten met een eczeem huid

1 Apr 2022 | Nieuws

Daten is al lastig genoeg en het lijkt zelfs lastiger als je een eczeem huid hebt. Als ervaringsdeskundige weet Susanne alles van daten met een eczeem huid en geeft jou wat tips om letterlijk en figuurlijk beter in je vel te zitten. Belangrijk is dat je jezelf bent en blijft, met al jouw leuke eigenschappen en laat onzekerheid lekker thuis. Nergens voor nodig, niemand is perfect! Met alle onderstaande tips kun je leuk op date en ben je zelfs misschien wel snel van jouw eczeem af!

Kies jouw outfit met zorg

Draag iets waar je je niet alleen lekker maar ook mooi in voelt. Kleding waarin je snel transpireert is geen aanrader, ook te warme kleding kan extra jeuk veroorzaken. Heb je de mogelijkheid om eczeem te bedekken, maak daar dan gebruik van. Een leuke blouse met lange mouwen verbergt eczeem in de elleboogholtes en een lange rok of broek zorgt dat eczeem op je benen niet zichtbaar is. Trek iets kleurrijks aan, besteed aandacht aan je kapsel, denk bijvoorbeeld aan extra oorbellen of een leuke armband. Zorg ervoor dat de aandacht weggehaald wordt van jouw eczeem en dat je meer nadruk legt op je natuurlijke schoonheid. 

Doe iets wat jij leuk vindt

Neem de touwtjes in eigen handen en zorg dat jij de keuze maakt voor wat jullie gaan doen. Een heerlijke wandeling door duinen met een lunch stop bij een strandtent waar voldoende gluten-en lactose vrije producten op de kaart staan. Ook leuk is om zelf te koken of wat te eten mee te nemen in de vorm van een picknick.

Kies het beste tijdstip

Jij weet precies op welk moment van de dag jij er het beste uitziet! Is jouw huid in de ochtend rustig, spreek dan zo vroeg mogelijk af. Ben jij juist een avondmens en ziet jouw huid er dan beter uit? Dan stuur je aan op een mooie avond date.

Goede voorbereiding is slim

Het is gewoon slim om lekker uitgerust op een date te verschijnen, minimaal 8 uur slaap is sowieso goed en voorafgaand aan een date nog belangrijker. Ook het eten van alle voor jou bekende voedselintoleranties laat je twee dagen voor de date even staan. Eczeem wordt dan minder vlammend en de jeuk is minder. Wil je weten wat juist goed voor jou is, Gewoon Mooy helpt je met het vinden van de producten en voedingsmiddelen die bij jou passen door middel van een EMB Bloedtest.

Wat neem je mee?

Natuurlijk neem je jouw favoriete crème mee of verkoelende zalf. Mocht jouw eczeem vurig zijn op je gezicht, ondanks alle voorbereiding, gebruik dan wat camouflage creme en vergeet niet je gezicht goed te reinigen na de date.

 

Praten over eczeem

Daten met een eczeemhuid betekent uiteindelijk ook dat je moet praten over eczeem. Per slot van rekening wil en kun je het niet verborgen houden en is het wel fijn als jouw date weet waarom je af en toe toch krabt of wat onzeker bent op sommige momenten. Maak jouw date bewust van het feit dat je eczeem hebt, het haalt zoveel vragen weg en maakt daten een stuk relaxter. Ons advies is: Vertel gewoon dat je eczeem hebt, mocht jouw date jou hierom afwijzen, dan is jouw date jou echt niet waard, jij verdient beter!

Hoe vertel je dat je eczeem hebt

Belangrijk is altijd om te vertellen dat eczeem niet overdraagbaar is, veel mensen weten dit niet, dus het is ook niet gek als iemand dit wel zou denken. Vertel kort hoe eczeem ontstaat, je vind alle informatie hierover ook in ons blog “Wat is eczeem“.

Allereerste date

Heb je nou echt je allereerste date met een leuke dame of heer, kom dan een paar dagen daarvoor voor een heerlijke Mooy zonder eczeem behandeling, zodat jouw huid er fris uitziet. Geef je aan dat je een eerste date hebt, dan krijg je van Susanne nog extra tips die zij zelf ook heeft gebruikt tijdens haar eerste date.

“Take care of yourself and fall back in love with your skin”

Susanne van Steijn