OEI, HET JEUKT!

Je huid is rood en jeukt en je vraagt je af of je eczeem hebt. Misschien heb je wel eens van eczeem gehoord of gelezen. Eczeem wordt ook wel geschreven als exzeem, ekzeem en dan heb je ook nog eens heel veel soorten eczeem. Zie jij door de bomen het bos niet meer, dan heb ik voor jou kort omschreven welke soorten eczeem het meeste voorkomen.

OEI, HET JEUKT!

Je huid is rood en jeukt en je vraagt je af of je eczeem hebt.

Misschien heb je wel eens van eczeem gehoord of gelezen. Eczeem wordt ook wel geschreven als exzeem, ekzeem en dan heb je ook nog eens heel veel soorten eczeem. Zie jij door de bomen het bos niet meer, dan heb ik voor jou kort omschreven welke soorten eczeem het meeste voorkomen.

Allergisch contacteczeem

eczeem rond de ogen, op de handen
en in het  gezicht

Eczeem wat optreedt in de vorm van een allergische reactie wanneer je in direct contact komt met bijvoorbeeld wol, wasmiddelen, make-up, chemische stoffen, planten of metalen. Deze soort eczeem bevindt zich vaak rond de ogen, op de handen of in de hals en nek.

Atopisch eczeem/ Constitutioneel eczeem/ atopische dermatitis

eczeem in ellebogen en knieholten

Is de meest voorkomende, niet besmettelijke en chronische ontstekingsziekte van de huid. Het woord atopie betekent neiging tot allergisch reageren. Dit uit zich onder andere in roodheid, warmte en schilfering. Dit soort eczeem vind je vooral in plooien van ellebogen en knieholten, maar kan ook elders op het lichaam voorkomen.

Dermatitus Perioralis

eczeem in het gezicht

De term dermatitis betekent huidontsteking en perioalis betekent rond de mond. Deze eczeem aandoening wordt ook als clownseczeem genoemd en bevindt zich in het gezicht.

Dyshidrotisch eczeem/blaasjes eczeem/acrovesiculeus eczeem

eczeem op handen en voeten

Deze soort eczeem bevindt zich op de handen en voeten en levert veel jeuk en blaasjes op.

Seborrhoïsch eczeem

eczeem op hoofd, borst, rug of achter de oren

Bevindt zich vooral op delen van het lichaam waar veel talgklieren zitten. Seborrhoïsch eczeem geeft een vettige en gelige uitslag met schilfers en roodheid en komt onder andere voor op het hoofd, op de borst, op de rug tussen de schouderbladen en ook achter de oren.

Erytrodermie

eczeem op (bijna) gehele lichaam

Dit is een zeer ernstige en heel vervelende vorm van eczeem. De volledige huid is bij dit type eczeem rood, warm, gezwollen, schilfert en geeft hele erge jeuk. Ook is er kans op uitdroging en nierfalen doordat de bloedvaten in de huid verwijden. Bij dit soort eczeem is bovendien vaak een behandeling in het ziekenhuis nodig.

Neem contact op

Twijfel jij welke soort eczeem jij hebt? Neem dan contact op!

Contact krijgen met ons is eenvoudig! Wij zijn telefonisch bereikbaar via (+31) 6 52205546 voor al jouw vragen.
Wil je liever dat wij contact met jou opnemen, vul dan ons contactformulier in, wij bellen jou heel snel terug!
Gewoonweg omdat wij jou graag helpen.

Referenties waar we trots op zijn

“Susanne is een serieuze en hartelijke vrouw.
En een specialist die van haar werk haar levenswerk maakt.

Ik voel mij in haar handen comfortabel en relaxed.” Sitske Kuipers

“Heerlijke gezichtsbehandeling en een super massage! Totale ontspanning.
Gewoon Mooy is een aanrader” Jente

“Zolang ik mij kan herinneren heb ik last van een onrustige huid maar vanaf mijn 18e begon de acne gerelateerde ontstekingen in mijn gezicht. Ik heb jarenlang van alles uitgeprobeerd wat er te koop is in de drogisterij of online. Helaas werkte dit niet voor mijn huidprobleem en ook de huisarts en dermatoloog kon mijn acne niet onder controle krijgen.Vorig jaar ben ik via-via in contact gekomen met Susanne. Vanaf het eerste moment was er een klik en ze stelde me direct op mijn gemak. Ze verzekerde me dat ze me ging helpen om eindelijk van mijn probleem af te komen en een huid te krijgen waar ik blij mee kon zijn. En niets was minder waar! Ik herken mijn huid nu niet meer terug en ben superblij dat ik eindelijk een oplossing heb gevonden die echt werkt!” Mirjam

“Al een heel aantal jaar kom ik bij bij SUzanne in de salon. Altijd wordt ik ontzettend goed geholpen. Suzanne is vrolijk, zorgzaam en kundig. Mijn huid en ik vinden het heerlijk als we bij Gewoon Mooy zijn geweest” Claudia Van Der Werf

“Al 10 jaar geniet ik van alle behandelingen! Heerlijke verwennerij door de beste en leukste schoonheids – specialiste van Nieuw Vennep!

Echte aanrader; de nieuwste Pascaud behandelingen . Ik wil ook niets anders meer!” Iris

“Super tevreden over de behandelingen bij Suus. Ze straalt rust en profesionaliteit uit. Ze legt altijd uit wat ze gaat doen en waarom ze het doet en het resultaat mag er ook zeker zijn.
Voor mij altijd een moment om tot rust te komenen en te genieten” Sanne Heemskerk

Neem vrijblijvend contact op

Ervaar jij ook problemen met jouw huid? Twijfel dan niet en neem vrijblijvend contact op. Samen gaan wij namelijk op zoek naar een passende oplossing voor jouw probleem.