De 10 meest gemaakte fouten tijdens eczeem behandelen

15 Dec 2021 | Nieuws

Als je eczeem hebt of de eerste rode en vurige plekjes opkomen, dan is het verstandig om geen fouten tijdens eczeem behandelden te maken. Pak het serieus op, zodat je er snel weer vanaf bent. Wat je ook doet, doe de onderstaande dingen vooral niet:

Zelf dokteren

Als je zelf aan de slag gaat met het smeren van crèmes en zalfjes dan bestaat de kans dat eczeem zich sneller en verder verspreid. In ernstige gevallen kunnen er zelfs wondjes en ontstekingen ontstaan.

Niet naar de oorzaak zoeken

Door de oorzaak te achterhalen kun je juist. wat doen aan jouw eczeem! Dus ga in geen geval bij de pakken neerzitten en wachten totdat het over gaat.

Artsen zijn ervoor opgeleid, dus die weten het wel

Dat klopt natuurlijk, maar wat als jouw eczeem maar niet over gaat en het eigenlijk steeds heftiger wordt? Dan is het gebruik van medicatie niet het juiste middel. Als je weet dat eczeem van binnenuit je lichaam komt, waarom smeren we er dan juist iets op?

Het gaat wel weer over

‘Wat vanzelf is gekomen, gaat ook vanzelf weer weg’, horen wij weleens. Houd er wel rekening mee dat als eczeem zichtbaar is, er al langere tijd een motortje in je lichaam niet goed werkt. Door aanpassingen in jouw leefstijl gaat het uiteindelijk wel “vanzelf” weer weg.

Ik besteed het geld liever aan een vakantie

Natuurlijk gunnen we jou ook, het liefst 4 keer per jaar, een heerlijke vakantie. Maar is het niet nog fijner om aan het strand te liggen zonder die nare eczeem plekken? De investering die je nu doet weegt echt niet op tegen al die vervelende momenten die je hebt omdat je jeuk hebt of rode zichtbare uitslag op je huid.

Blijven smeren met hormonale zalven

Hormoonzalven werken meestal tijdelijk en maken je huid dunner. Daarbij raakt je huid verslaafd aan de hormonen die ze toegediend krijgt en werkt niet meer mee om jouw eczeem te bestrijden. Je blijft in de zogenoemde eczeemcyclus zitten. In mijn E-book vertel ik hier alles over.

Veel geld besteden aan niet werkende producten

Bij drogisterijen bijvoorbeeld zijn verschillende crèmes te koop, waarvan je eigenlijk niet weet of ze gaan helpen. Je geeft veel geld uit aan producten die niet gaan werken. Dan kun je net zo goed lekker lang op vakantie gaan ;-).

Geparfumeerde producten gebruiken op de huid

Gebruik tijdens het douchen en haren wassen geen geparfumeerde producten. Ook bodylotion en eau de toilette kun je beter niet gebruiken. Jouw huid is namelijk al stuk en beschadigd door het eczeem en parfum geeft extra irritatie en roodheid.

Eczeem camoufleren met foundation

Natuurlijk begrijpen wij dat je eczeem het liefste camoufleert met foundation. Door gebruik van foundation dicht je als het ware je huid al en krijgt het geen zuurstof meer plus de foundation trekt in je huid, dus ook in eczeem en wordt uiteindelijk alleen maar roder.

Eczeem huid (flink) scrubben

Wij krijgen al de kriebels als wij eraan denken! Scrubben is echt een no-go! De huid staat dan helemaal open en er zullen wondjes ontstaan door het scrubben. Daarbij is het nog pijnlijk ook.

Ons advies waar je iets mee kunt

Wil je van jouw eczeem af? Zoek een ervaringsdeskundige op die zelf jarenlang met eczeem heeft geworsteld en hier haar vak van heeft gemaakt. Alle hierboven staande fouten tijdens eczeem behandelen heeft ze gemaakt. Ze was er sneller vanaf geweest als ze eens goed naar haar lichaam had gekeken. De oplossing is dichterbij dan je denkt. De beste tip die wij kunnen geven is: maak een afspraak en laat ons je verder helpen naar een leven zonder eczeem, vol zelfvertrouwen!
Wil je ons even spreken, dan bel je naar (+31) 6 52205546 of gebruik ons contactformulier om een (bel)afspraak te maken of een vraag te stellen.