Is eczeem besmettelijk?

15 Nov 2021 | Nieuws

Daarop kunnen wij een kort en bondig antwoord geven! Eczeem is niet besmettelijk, dus je kunt geen eczeem krijgen door iemand een hand te geven, een zoen of op een andere manier aan te raken. Je kunt het zelfs niet krijgen als je de handdoek van iemand met eczeem gebruikt.

Eczeem is geen ziekte

Het simpele feit dat eczeem geen ziekte is, maakt het ook direct niet besmettelijk. Eczeem zit in jouw eigen lichaam en is niet overdraagbaar zoals bijvoorbeeld een griep. Voor besmetting is een virus of een bacterie nodig en eczeem is geen van deze beide. 

Eczeem is vervelend 

Als je zelf eczeem hebt, jouw kindje of gezinslid is het voor diegene enorm vervelend. Niet alleen de jeuk die ontstaat geeft veel irritatie, maar ook de roodheid van het eczeem. De kans dat iemand anders denkt dat eczeem besmettelijk is, is wel aanwezig. Zorg dan dat je goed uitlegt dat dit niet het geval is en dat het geen kwaad kan voor iemand anders. Het is voor iemand al vervelend genoeg dat ze eczeem hebben, zonder dat ze ook nog behandeld worden alsof ze ziek zijn. Er zijn verschillende soorten eczeem, met allemaal een ander “uiterlijk”.

Heb jij eczeem en wil je er graag vanaf?

Bij Mooy Zonder Eczeem zitten ervaringsdeskundigen die je graag helpen om uit te vinden waar het eczeem vandaan komt en hoe je dit dan kunt oplossen. Want de frustratie van jeuk en rode uitslag kan zomaar verholpen worden doordat wij er samen achter komen waar het vandaan komt. Het enige wat je dan hoeft te doen is je huid te laten behandelen en vervolgens je leefpatroon aan te passen. Zonder dat je aan de dure hormoonzalven gaat die op den duur pigment-loze plekken veroorzaken.

Wil jij ook van jouw eczeem af?

Wij begrijpen dat je graag meer wilt weten over onze werkwijze. Neem dus gerust contact met ons op om jouw eczeem aan te pakken.
Wij zijn 24/7 online bereikbaar via ons contactformulier of bel ons tijdens onze openingstijden via (+31) 6 52205546