Klacht naar kans

“Ergens gaat er iets mis, maar waardoor komt dit precies”

Ineens zie je rode en jeukende plekjes op je huid die je liever snel ziet verdwijnen. Je hebt mogelijk al hormoonzalf geprobeerd, maar dat hielp maar tijdelijk. Belangrijk is te ontdekken wat de oorzaak is van het ontstaan van jouw huidprobleem.

Door opzoek te gaan waardoor jouw lichaam uit balans is  geraakt en dit zich uit in eczeem. Maken we stappen naar de oplossing. 

Van klacht naar kans

Jouw huid verandert

Gek hoe je huid ineens radicaal kan veranderen terwijl je er totaal niet om vraagt. Je staat midden in het leven, druk met je werk, uitjes, de ideale partner of moeder zijn, het huishouden draaiende houden, studeren en dan ineens begint de eerste eczeem klacht te ontstaan. Jeukende en rode plekjes die erger worden en jouw leven beïnvloeden.

Hormoonzalf bij eczeem helpt slechts tijdelijk

De rode jeukende irritatie plekjes op je lichaam spelen op en lijken maar niet weg te gaan. Je probeert dit weg te smeren met hormoonzalf maar de echte vraag die jezelf stelt is, hoe kan het dat dit mij overkomt?

Waar is de oplossing voor mijn eczeem

Nadat je geen snelle oplossing kunt vinden omdat de hormoonzalven niet aanslaan en alle gegoogelde tips geen vruchten afwerpen, ga je je misschien langzaam realiseren dat er ergens in jouw lichaam functies vastlopen. Maar hoe kom je er nou achter waar jouw eczeem klacht vandaan komt?

Van eczeem klacht naar kans

Om achter de oorsprong of oorzaak van jouw eczeem en huidprobleem te komen gaan wij een aantal tests uitvoeren. Uiteraard hebben wij het ook over jouw leefstijl en eetgewoontes. Door alles op een rijtje te zetten komen wij samen achter de oorzaak en van daaruit gaan wij op zoek naar een oplossing.

 

  • Darmflora 12% 12%
  • Gluten 55% 55%
  • Tarwe 56% 56%
  • Soja 55% 55%
  • Zuivel koe 55% 55%
  • Vitaminie B12 46% 46%
  • Ijzer 60% 60%
  • Zink 56% 56%

MAAK KENNIS MET DE EMB BLOEDTEST.

Met behulp van een simpele vingerprik wordt er gekeken naar de hoeveelheid vitamine en mineralen in het bloed. Ook kunnen wij aan de hand van de vingerprik jouw darm en leverfunctie checken. De resultaten van de prik laten zien wat jouw huidtype is. Op deze manier kan elke behandeling specifiek op jouw huidtype worden aangepast. Jouw eczeem wordt écht bij de kern aangepakt. Wil jij specifiek voor jouw huidtype behandeld kunnen worden? Neem dan contact op!

Wat gebeurt er achter jouw voordeur?   Red je het een beetje daar?

Blijft de jeuk maar terugkomen? Is jouw tube zalf ook zo leeg? Vermijd je de spiegels in huis? Kom je toe aan goede slaap? Ben jij je bewust van wat er allemaal in je lichaam afspeelt? En zorg je wel goed voor jezelf met voedzame voeding en genoeg rust?

Een eczeem vrije huid krijg je door een leven wat in   balans is.

Wat gebeurd er achter jouw voordeur

Mooy Coaching naar een eczeem vrije huid

Tijdens het Mooy coaching traject vertel ik je over de spelregels van jouw lichaam en leer je hoe je met een aantal aanpassingen beter voor jezelf kan zorgen en jouw huid weer gezond en jeukvrij kan krijgen.

 

Wat kun je van mij verwachten?

Lekkere en gezonde recepten

Alle informatie over hoe jouw lichaam werkt

Hoe je jouw leefstijl kunt aanpassen

Handige oefeningen

Mindfulness oefeningen

Heel veel tips & tricks

Mooy behandeling 

Het ecosysteem van de huid

De huid is niet alleen een levend weefsel, ze is een complex en dynamisch ecosysteem dat bewoond wordt door bacteriën, schimmels, virussen en parasieten. Alles wat op en in de huid leeft wordt de huidflora genoemd. Ze is enorm belangrijk voor de functie van de huid. Ze regelen de activiteit van huidcellen en de immunologische reacties van de huid op de omgeving. 

Evenwicht van de huid

Het  evenwicht van de huid kan zowel van binnenuit als van buitenaf verstoord worden, door voeding, leefstijl en omgevingsfactoren. Een verstoort microbieel evenwicht in de huid is niet alleen een oorzaak van verschillende huidziekten, maar draagt ook bij aan onder andere eczeem.
 

De huid breekt af door hormoonzalf

Eczeem- of hormoon zalven zorgen ervoor dat de dikte van de huid beetje bij beetje afbreekt. Juist die dikte zorgt voor bescherming. De weerbaarheid van de huid vermindert door het gebruik van eczeem zalf en de huid blijft open staan. Hierdoor staat de huid constant in direct contact met de buitenwereld waardoor vochtverlies en ontstekingen ontstaan.

Eczeem behandeling

Tijdens behandelingen op het gezicht, hals en nek gaan wij de juiste bouwstenen weer aan de huid teruggeven. Door het toevoegen van de bouwstenen kan de huid weer sluiten, zodat er weer bescherming is. Het herstellen van de huid is belangrijk en een proces wat wij bovendien met alleen maar natuurlijke producten realiseren.

Mooy eczeem behandelingen

 

Eczeem verbetering

Het proces van eczeem verbetering is een proces wat zowel van binnen- als van buiten uit hersteld moet worden. De behandelingen zorgen voor het buitenste deel en zorgt voor een schone, glanzende en bovendien stralende huid. Dit gebeurt natuurlijk niet na slechts één behandeling, maar is een weg die wij samen aangaan. De veranderingen zullen snel zichtbaar zijn.
 

Corneotherapie

Een groot deel van de eczeem behandeling bestaat uit corneotherapie. Corneotherapie herstelt de huidbarrière zodat ook de huid heelt. In de praktijk blijkt, dat wanneer er een ontsteking in de huid is (ongeacht wat de oorzaken zijn) de huidbarrière lek en doorlaatbaar is. Wanneer de huidbarrière hersteld is, is de huidirritatie ook verdwenen. Corneotherapie wordt ook wel aangeduid als waterecologie van de huid. Het gebruik van huid-identieke stoffen tijdens de behandeling zorgt ervoor dat deze door de huid gemakkelijk geaccepteerd worden. De werking is dan ook optimaal en is de vochthuishouding in de huidbarrière in balans om overmatig vochtverlies te voorkomen. Vochtverlies is namelijk één van de belangrijkste oorzaken bij de verstoring van de huidbarrière functie.

Mooy coaching

PLAN EEN PERSOONLIJK ADVIESGESPREK IN

Ervaar jij in het dagelijks leven veel last van jouw eczeem? En wil jij van jouw huiduitslag af? Dan help ik je heel graag verder! Gelukkig kan ik voor veel mensen wat betekenen door middel van een gesprek en een test, gaan wij samen op zoek naar de kern van jouw eczeem. Daarnaast adviseer ik jou ook graag over belangrijke zaken zoals voeding, het nemen van vitamines & mineralen en over jou persoonlijke behandelmogelijkheden.

Referenties waar we trots op zijn

” Susanne heeft veel kennis vanuit haar opleidingen en dit merk je meteen bij het eerste telefoongesprek! Ze neemt de tijd tijdens mijn afspraken en speelt goed in op mijn eczeemklachten. Ik ben nu 4 maanden bezig om mijn eczeem te verminderen zonder hormonale zalven. Het is een uitdaging maar ondanks alles is mijn huid in tijden niet zo rustig geweest.
Marlies Otto

” Ik heb de stap gewaagd en ben het Mooy zonder Eczeem traject aangegaan. EMB- bloedtest gaf veel antwoorden en met deze antwoorden ben ik samen met Susanne aan de slag zijn gegaan.  We zijn nog maar kort bezig maar nu al eindelijk weer kunnen slapen zonder jeuk en de katoenen handschoenen blijven nu in mijn nachtkastje want die heb ik niet meer nodig!
Ingrid Dekkers

“Susanne is een serieuze en hartelijke vrouw.
En een specialist die van haar werk haar levenswerk maakt.

Sitske Kuipers

“Zolang ik mij kan herinneren heb ik last van een onrustige huid maar vanaf mijn 18e begonnen de  ontstekingen in mijn gezicht. Ik heb jarenlang van alles uitgeprobeerd wat er te koop is in de drogisterij of online. Helaas werkte dit niet voor mijn huidprobleem en ook de huisarts en dermatoloog kon mijn huid niet onder controle krijgen.Vorig jaar ben ik via-via in contact gekomen met Susanne. Vanaf het eerste moment was er een klik en ze stelde me direct op mijn gemak. Ze verzekerde me dat ze me ging helpen om eindelijk van mijn probleem af te komen en een huid te krijgen waar ik blij mee kon zijn. En niets was minder waar! Ik herken mijn huid nu niet meer terug en ben superblij dat ik eindelijk een oplossing heb gevonden die echt werkt!” Mirjam

“Super tevreden over de behandelingen bij Susanne. Ze straalt rust en profesionaliteit uit. Ze legt altijd uit wat ze gaat doen en waarom ze het doet en het resultaat mag er ook zeker zijn.
Sanne Heemskerk

Neem vrijblijvend contact op

Ervaar jij problemen met jouw huid? Twijfel dan niet en neem vrijblijvend contact op. Samen gaan wij op zoek naar een passende oplossing voor jouw probleem.